Vyhledávání


Kontakt

Kaba sport
Krále Jana 1761
583 01 Chotěboř

Otevírací doba:
Po-Pá:
8:00-12:00, 13:00-17:00
So 9-11


Tel.: 569 623 118

E-mail: kaba-sport@chotebor.net

Sečský sumec 2021

22.08.2021 18:10

Už 4. ročník MTB cross country horských kol pořádající Cykloclub Hlavatka Seč se spoluúčastí SDH Žďárec u Seče. Loňské zkušenosti s tratí, na které bylo prudké klesání po lesních cestách, ještě prudší stoupání a pak cca rovinka po cestách i necestách a to celkem 3x, vzaly za své už při registraci, kdy jsme se dozvěděli, že je změna trasy z důvodu lesní těžby. Na startu Zdenek, Petr a Luboš ml.. Zase jsme byli netrpělivý a na místě první, počkali jsme až pán sklidí seno a měli parkování na vysekaném plácku (skoro jako jediní). Na startu přes 40 účastníků hlavního závodu a ještě několik dětí v dětských kategoriích.

Krátká rozprava a hurá START. Kilometrové mírné stoupání natáhlo peloton, protože už tolik neprší, prášilo se o sto šest. Petr se mi vzdálil, ale byl na dohled, Zdenek do toho šláp hned od začátku a byl fuč. Jelikož jsem byl na konci prvního balíku v prvním kole jsem se prachu fakt nažral dost. Krátký úsek po posekané louce a zase prašná cesta, lesní cesta a prašné cesty, stále cca po rovině. Byl to docela let, ale pak to přišlo dlouhý sjezd po kamenité cestě, kde jsme skoro atakovali 60 km/h (našli se i tací co měli přes) a na konci prudké brzdy a ostře doleva, několik vlnek po lesních cestách, výjezd na silnici v rekonstrukci a to bylo už skoro v cíli, prvního kola. Takže ještě dvakrát to samé. Celkově 33 km. Sprcha (tu nám fakt závidí a je super ji v autě mít), klobása s pivkem, Petr řidič limo. Zdenek 2 místo a Petr 3 místo v kat.

Proti minulému týdnu v HK přátelská rodinná atmosféra a hlavně počasí teplé a slunečné. Před vyhlášením trochu zafoukalo, spadlo pár kapek, ale hlavní mrak šel na Chotěboř. Pěkný závod a tak za rok zase přijedeme.  (Luboš ml.)